91. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

on .

Dana, 21.05.2024 godine korisnici Doma "Veternik" posetili su međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Korisnici su uživali u izložbenim sadržajima, svoja pozitivna iskustva i saznanja su podelili sa ostalim drugarima u Domu.

MOTO ZEKA 2024

on .

Udruženje motorista "Apostoli" je dana 04.05.2024 godine tradicionalno organizovalo humanitarnu akciju "Moto zeka" za korisnike Doma "Veternik". Uz muziku i druženje uživali su u prelepom majskom danu.

EDUKACIJE

on .

U Domu "Veternik"  tokom aprila i maja  2024 godine održan je program obuke "Skala funkcionalne efikasnosti", stručni skup "Deinstitucionalizacija-iskustva i preporuke" i okrugli sto "Stručni rad sa korisnicima u ustanovama socijalne zaštite".

VASKRŠNJI BAZAR RUKOTVORINA 2024

on .

Tradicionalni humanitarni Vaskršnji bazar rukotvorina održan je 22. i 23. marta u Beogradu, u tržnom centru "Galerija" pod pokroviteljstvom fondacije Princeze Katarine Karađorđević. I ove godine smo bili princezini gosti i jedni od ukupno trideset izlagača. Na svojoj maloj veseloj tezgi izložili smo ručne radove iz svojih radionica-vezane stoljnake i peškire, ukrasne magnete naših drugara sa odeljenja Til-a, pletene šalove, džempere i tkane krpare. Proveli smo sunčan prolećni dan u glavnom gradu, stekli nova prijateljstva, razmenili iskustva o izradi ručnih radova sa drugim izlagačima i poneli divne uspomene.

OBELEŽAVANJE DANA ŠKOLE U OSNOVNOJ ŠKOLI "MIROSLAV ANTIĆ" IZ FUTOGA

on .

U Osnovnoj školi "Miroslav Antić" iz Futoga, dana 15.03.2024 godine , upriličena je proslava povodom obeležavanja dana istoimene škole. Tom prilikom, korisnici Doma "Veternik" učestvovali su na priredbi sa tačkom pod nazivom "Svi smo mi isti". Korisnici su pokazali svoje veštine pevanja, plesanja i recitovanja, a koje stiču u sekcijama Doma "Veternik". Takođe, članovi likovne sekcije Doma pripremili su crtež "Drugarstvo je carstvo" koji su ovom prilikom poklonili predstavnicima škole.