PRAZNIČNE MRAZOLIJE

on .

U okviru kulturno-humanitarne manifestacije „Praznične mrazolije“ koja je održana u JP Sportskom i poslovnom centru Vojvodina - SPENS-u, a koja na jedinstven način obeležava doček Božića i Nove godine, dana 20.12.2023. godine korisnici „Doma Veternik“ učestvovali su u kulturno-umetničkom delu programa. Ova manifestacija, svojim humanitarnim karakterom izgrađuje pozitivne vrednosti u društvu kroz podsticanje drugarstva, zajedništva i darivanja i na taj način, šireći duh dobročinstva, utiče na izgrađivanje dece i mladih. Naši korisnici izveli su šaljivu tačku inspirisanu  komedijom Branislava Nušića „Gospođa Ministarka“ i svojom odličnom izvedbom izazvali veoma dobre reakcije auditorijuma. U prazničnom raspoloženju, uz muziku i paketiće, bilo je veselo, lepo i sa puno novih poznanstava.

MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM 2023

on .

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 1992. godine obeležava 03.12. u celom Svetu,  04.12.2023. godine u „Domu Veternik“ održana je priredba u duhu načela ovoga dana - da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

 Sa prigodnim scenama koje je izvela Dramska sekcija Ustanove korisnici su, izražavajući se kroz umetničke sadržaje imali mogućnost da obrađuju teme koje ih interesuju i kroz koje mogu da pokažu svoje talente. Nakon priredbe za korisnike je priređena zabava na kojoj je uz muziku, igranje i druženje korisnicima omogućeno da provedu vreme sa svojim drugarima. Događaju su prisustvovali korisnici i vaspitači sa svih paviljona i atmosfera je bila više nego dobra i vesela. Zanimljivost je da su se svi korisnici mogli uključiti i u samu priredbu kroz pevanje, izgovaranje reči i teksta zajedno sa svojim drugarima glumcima kao i kroz izvođenje kretanja u ritmu muzike što je doprinelo osećanju pripadnosti, jačanju zajedništva i drugarstva.

Srca punih ljubavi, nasmejanih lica i razdragano kroz naše aktivnosti šaljemo poruke ljubavi, mira, jednakosti i međusobne podrške. 

BOŽIĆNI BAZAR RUKOTVORINA 2023

on .

Dana, 01.12.2023. godine korisnici Doma "Veternik" posetili su Božićni bazar rukotvorina gde su izložili svoje radove. Po povratku iz Beograda svoje pozitivne utiske i zapažanja podelili su sa drugarima.