Kuhinja sa pekarom i trpezarijom
Kuhinja sa pekarom obezbeđuje kontinuirano tokom čitave godine tri obroka i užine za korisnike Doma, za čiju je pripremu zaduženo devetnaest kuvarica, pomoćnih radnika i pekar.
Obroci koji se pripremaju su u potpunosti prilagođeni specifičnim potrebama naših korisnika, redovni obroci, pasirana hrana kao i dijete neophodne za ishranu korisnika sa specifičnim zdravstvenim potrebama.
Za praznike kao što su Nova Godina, Božic, Uskrs i drugi priprema se posebna svečana trpeza kao i prolećni i jesenji kotlić i roštilj na otvorenom koji se vezuju za početak i kraj školske godine.
Komisija za izradu jelovnika koju čine direktor Doma, rukovodilac službe za zdravstvo, negu i higijenu, rukovodilac službe za rehabilitaciju, organizator ishrane i higijene i šef kuhinje, uz aktivno učešće korisnika priprema jelovnik za naredni mesec trudeći se da konstantno unapređuje kako kvalitet tako i raznovrsnost obroka. Sa ekonomije Doma tokom većeg dela godine kuhinja dobija svežu hranu za naše korisnike (meso, jaja, povrće i voće). U pekari se pripremaju obroci za doručak i večeru kao što su razne vrste kiselih i lisnatih testa i bureka.
Naši korisnici koji završavaju školu, smera pekar, praksu odrađuju u Domu pod nadzorom pekara gde stiču neophodna znanja za buduće bavljenje ovim poslom.